23.07.2024 / 15:24 BiH - FUZIP

Ministar Hrnjić s direktoricom Prvulović o jačanju kapaciteta u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede, veterinarstva i šumarstva u FBiH

Ministar Hrnjić s direktoricom Prvulović o jačanju kapaciteta u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede, veterinarstva i šumarstva u FBiH
Foto: Vijesti.ba

Direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović razgovarala je jučer u prostorijama Uprave s federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemalom Hrnjićem.

Fokus sastanka bio je usmjeren na unapređenje stanja i intenziviranje inspekcijskih nadzora u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva i veterinarstva u FBiH, a sagovornici su se složili da je jedan od preduslova u tom smislu i inoviranje postojećeg zakonodavnog okvira i mehanizama za njegovo provođenje.

Direktorica Prvulović je upoznala ministra Hrnjića sa izazovima s kojima se suočavaju federalni inspektorati koji kontrolišu primjenu zakona i drugih propisa iz okvira nadležnosti Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te izvijestila o potrebi jačanja kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave za inspekcijske poslove. Uprkos pomenutim izazovima, uvjerila je ministra da će FUZIP odgovoriti aktuelnim zahtjevima ministarstva za podizanje intenziteta nadzora u oblastima iz djelokruga nadležnosti ministra Hrnjića.

Ministar Hrnjić je iskoristio priliku da čestita novoimenovanoj direktorici FUZIP i izrazio spremnost za institucionalnu podršku kako bi se sinergijskim djelovanjem postigli dugoročni ciljevi u ovim značajnim oblastima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo