13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

16.07.2024 / 20:13 Košarka - U Abu Dhabiju

Srbija poražena od Australije

Srbija poražena od Australije
Foto: Starsport
Košarkaška reprezentacija Srbije doživjela je prvi poraz pred Olimpijske igre u Parizu.

Selekcija Australije je na turniru u Abu Dhabiju pobijedila je rezultatom 84:73, a naredni meč Srbi će imati već sutra i to najjaču moguću provjere sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Australija je mnogo bolje počela meč, prednjačio je iskusni Patty Mills, koji je do destog minuta već postigao osam poena, a njegova ekipa je vodila sa 14:9. Selektor Svetislav Pešić morao je da traži tajm-aut poslije koga je na klupi ostao Vasilije Micić, ali ni ulazak Alekse Avramovića nije donio boljitak, pogotovo ne u napadu.

Pešić je u finišu prve dionice na teren poslao Jaramaza, Pokuševskog, Radanova i Milutinova, a Australija je nakon uvodnih deset minuta vodila sa 20:15.

Druga četvrtina bila je skoro preslikana prvoj, Australija je uglavnom bila u prednosti, ali je Srbija na odmor otišla sa pola koša prednosti. Orlovi su u finišu poluvremena napravili seriju 6:0 i poenima Alekse Avramovića u kontri došli do 40:39. Kako je Srbija igrala u većem dijelu prvog poluvremena rezultat je bio više nego dobar, pogotovo ako se zna da u sastavu nije bio kapiten Srbije Bogdan Bogdanović.

Mnogo problema u igri Srbije bilo je i u trećoj četvrtini. Igrali na mahove, a prednost je uglavnom bila na strani Australije, maksimalno plus 6 (54:48). Vanja Marinković sredinom tog perioda požalio se na povredu, reagovao je ljekarski tim, a novi košarkaš Partizana više se nije vraćao na teren.

U posljednjoj četrviti ključna je bila serija Australije 12:0 za prvu dvocifrenu prednost 78:67 na nešto manje od tri minuta prije kraja. Jasno je bilo da Orlovi teško mogu do preokreta uprkos tome što je Pešić na teren posla najjače raspoložive snage…

Srbija će u srijedu u 18 sati igrati protiv selekcije Sjedinjenih Država, a posljednje provjere pred Olimpijske igre imaće u duelima sa Japanom (21. jul) i sa Grčkom u „Beogradskoj areni“.

iskusni Patty Mills predvodio je Australiju sa 28 poena. Nikola Jokić s druge strane se zaustavio na 14 poena, a više od njega u selekciji Srbije imao je samo Petrušev, piše Sport Klub.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo