08.07.2024 / 09:10 BiH - Prijedor

Udruženja žrtava o defileu: 'Do kada će tolerisati nastavak genocida'?

Udruženja žrtava o defileu: 'Do kada će tolerisati nastavak genocida'?
Foto: Arhiva
"Nakon sramnog i paničnog nastupa pred usvajanje rezolucije, nakon neuspjelih pokušaja obaranja rezolucije, Srbija nastavlja sve brutalnije napade na Bosnu i Hercegovinu."

Ističu ovo iz Udruženja Žrtava i Svjedoka Genocida i Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" te dodaju kako je slanje vojnih jedinica (u bilo kojoj formaciji), ciljano, pred 11 juli takva brutalnost i napad na suverenitet Bosne i Hercegovine.

"Napad na dostojanstvo žrtava, ponižavanje i vrijeđanje da se pitamo, do kada? Do kada će se tolerisati brutalnost i ponižavanje Bošnjaka, Bosne i Hercegovine i do kada će tolerisati nastavak genocida prema žrtvama genocida", pitaju iz Udruženja žrtava.

Jedanaesti juli je, ističu, najteži dan za majke Srebrenice a za sve preživjele žrtve genocida cijeli juli je mjesec užasa, bola i sjećanja.

"Dolazak vojske Srbije nije slučajan već namjeran čin provokacije i svi oni koji su prešutno dali saglasnost, moraju naučiti da i jabuka iz Srbije, još uvijek, ima gorak okus", mišljenja su iz udruženja.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo