07.07.2024 / 18:18 BiH - Najavljena ulaganja u opremu

Održana vježba 'Odgovor na teroristički napad' specijalaca MUP-a RS

Održana vježba 'Odgovor na teroristički napad' specijalaca MUP-a RS
Foto: X
Bezbjednosna situacija u RS je stabilna, što je rezultat dobre saradnje rukovodstva RS, Vlade i ostalih institucija, zaključeno je na sastanku predsjednika RS Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića i rukovodstva MUP-a, piše RTRS.

Nakon sastanka, zvanični su prisustvovali pokaznoj vježbi "Odgovor na teroristički napad na štićeni objekat" koju su izveli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a RS.

"Ovo je dokaz da su građani u RS bezbjedni, ali i da smo spremni čuvati sigurnost RS i njenih građana. Uložili smo dobar novac i to ćemo nastaviti da radimo. Osmislili smo plan za izgradnju stanova u gradovima i opštinama gdje je to potrebno i da pomognemo ljudima da riješe svoje stambeno pitanje i da se angažuju u službi za očuvanje i odbranu RS", rekao je Dodik.

Dodik je dodao da su MUP RS i Policija jedino što je ostalo nakon razvaljivanja Vojske RS ne samo kao struktura koja čuva javni red i mir nego i bezbjednost svake noći i svakog dana.

"Mi to želimo i neskriveno radimo u okviru nadležnosti koje ima Policija. Mi razvijamo sposobnosti, naoružavamo se, nabavljamo opremu i nastavit ćemo to da radimo", napominje Dodik.

Nakon sastanka u Centru za obuku MUP-a RS u Zalužanima predsjednik Višković je najavio da će biti nastavljena ulaganja u MUP RS kako bi bili održani mir i stabilnost u RS, ali i BiH.

"Danas smo se dogovorili da će MUP napraviti plan nabavki šta je potrebno, kako bi ovi ljudi što bolje izvršavali svoje zadatke", dodao je Višković.

"Do sada je uloženo 180 miliona KM u opremu, naoružanje, taktička i terenska vozila, helikoptere kao i formiranje organizacionih jedinica koje mogu da odgovaraju modernim izazovima", istakao je resorni ministar Siniša Karan, te dodao:

"Sa sigurnošću možemo reći da je MUP RS dovoljno opremljen, ospobljen i sa dovoljnim kapacitetom da može garantovati zaštitu Ustavnog poretka RS i bezbjednost svih njenih građana, tako je danas i tako će biti ubuduće".

Na sastnaku je zaključeno je da je odličan potez bilo pokretanje Srednje škole unutrašnjih poslova kako bi MUP RS nastavio da obnavlja kadar, piše RTRS.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo