07.07.2024 / 15:47 BiH - Ministar odbrane

Helez: Proveli smo istragu, Ministarstvo nije dalo dozvolu Vojsci Srbije

Helez: Proveli smo istragu, Ministarstvo nije dalo dozvolu Vojsci Srbije
Foto: Fena
Ministar odbrane BiH Zukan Helez je odmah po saznanju za boravak unformisanih članova Vojske Republike Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine, zatražio da se sprovede istraga u Ministarstvu odbrane BiH kako bi se utvrdilo da li je Ministarstvo, na čijem je čelu, dalo dozvolu za ovaj boravak.

"Ja sigurno nisam", poručuje ovo u reakciji ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Dodaje da je "istragom utvrđeno da Ministarstvo odbrane Republike Srbije nije tražilo nikakvu dozvolu za boravak pripadnika Vojske Republike Srbije u našoj zemlji od Ministarstva odbrane BiH, te da niko iz Ministarstva odbrane BiH nije dao nikakvu dozvolu ni saglasnost za ovaj boravak".

"Također, Planom bilateralne saradnje ministarstava odbrane dvije države nije predviđena današnja manifestacija. Nezvanično, neke informacije govore da se radi o kadetima Vojske Republike Srbije te da bi oni mogli boraviti na poziv Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS. Ponavljam, u Ministarstvo odbrane BiH nije došao poziv niti je od nas zatražena dozvola za boravak unformisanih članova Vojske Republike Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine", navodi Helez.

Helez je za kraj dodao da se danas nalazi u službenoj posjeti i izvinio se svim novinarima kojima se nije uspio javiti i ranije odgovoriti u vezi ovog slučaja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo