15°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

05.07.2024 / 07:33 Fudbal - Copa America

Messijeva 'panenka' za zaborav, ali ga je Martinez ponovo spasio

Messijeva 'panenka' za zaborav, ali ga je Martinez ponovo spasio
Screenshot: X

Iako ne igraju u vrhunskim klubovima daleko od toga da je rivalstvo između Leea Messija i Cristiana Ronalda gotovo. Obično ponovo do izražaja dođe kada je u pitanju reprezentativni fudbal.

Ronaldo je prije nekoliko dana promašio penal protiv Slovenije za prolazak dalje, šutirao je u okvir gola, ali je to Jan Oblak magično zaustavio.

Poslije toga je Ronaldo bio siguran u raspucavanju, a Portugalce je do četvrtfinala Eura odveo sjajni Diogo Costa koji je odbranio čak tri penala te je CR7 i dalje u igri da bude prvak Evrope.

U igri je poslije drame da osvoji Copa Americu i Leo Messi nakon što su Gaučosi teškom mukom eliminisali Ekvador u četvrtfinalu i to boljim izvođenjem penala.

Tokom regularnog dijela utakmice bilo je 1:1. Latuaro Martinez je zabio za Gaučose, a Ekvadoric su do izjednačenja stigli kasno u sudijskoj nadoknadi.

Messi nije bi na svom uobičajnom nivou, određeni fizički problemi kao i igranje u netraktivnoj ligi polako, ali sigurno ostavljaju traga za legendarnog fudbalera.

U penal seriji bio je prvi koji je šutirao i to se poprilično obrukao. Pokušao je panenkom "načeti" Ekvadroce, ali je njegov pokušaj bio poprilčno loš te je lopta zavšila na prečki.

Nakon toga na scenu stupa Dibu Martinez koji se još jednom pokazao kao sjajan golman kada je u pitanju branjenje penala.

Martinez je uspio odbraniti udarce Mene i Minde, dok su njegovi ostali saigrači bili uspješni. Otamendi je zabio ključni penal za prolazak dalje.

Čuvar mreže Aston Ville je i poslije meča pokazao veličinu. Dok su njegovi saigrači slavili, on je tješio golmana Ekvadora, Alexandera Domingueza.

Rival Gaučosa u polufinalu će biti pobjednik duela Venecuele i Kanada, jasno je da će Svjetski prvaci iz Katara biti favoriti za plasman u finale.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo