16°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

05.07.2024 / 07:11 BiH - BIHAMK

Izmjena režima saobraćaja na brojnim dionicama zbog radova

Izmjena režima saobraćaja na brojnim dionicama zbog radova
Foto: JP Autoceste FBiH

Prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je dobra i saobraća se uz uglavnom povoljne vremenske prilike. Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćaja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

U toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta Doboj-Lukavac, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom. S obzirom da je ovo frekventan putni pravac, dolazi do formiranja dužih kolona vozila sa obje strane.

U vremenu od 07 do 17 sati, izvode se radovi na izlazu iz Tomislavgrada (kružni tok prema Posušju i Kamenskom), zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 30 minuta. Za vrijeme obustave obilaznice su ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Večeras od 23 sata na relaciji Zenica-Tarčin kretat će se vangabaritni prevoz. Planirani dolazak na odredište je u 04:00 sati. Molimo vozače da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz iz IC BiHAMK-a BiH.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo