15°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

05.07.2024 / 06:00 Fudbal - Evropsko prvenstvo

EURO 2024: Dva spektakla evropskog fudbala su pred nama

EURO 2024: Dva spektakla evropskog fudbala su pred nama
Foto: X.com
Stadioni u Štutgartu i Hamburgu danas će biti poprište istinskih klasika evropskog nogometa, duela Španije i Njemačke, te Portugala i Francuske.

Zaista, teško je reći koji je meč veći od kojeg. U prvom četvrtfinalu snage će odmjeriti dvije reprezentacije koje su, po mnogima, najviše pokazale na ovom Euru, a to su Španija i Njemačka.

Fantastični Nijemci, kao domaćini turnira, protutnjali su svojom grupom, a u osmini finala su bez većih problema izbacili Dance rezultatom 2:0.

Njema sumnje da će uz podršku svojih navijača tražiti polufinale, no na tom putu će im stajati moćna Španija.

Crvena furija je također bez većih problema i sa tri pobjede u grupi došla u nokaut fazi gdje se također iskalila, ovaj put na Gruziji kojoj je dala pet golova (5:1).

Zaista prava šteta što se ove dvije ekipe sastaju u ovako ranoj fazi takmičenja i što će sigurno jedna od njih ispasti sa prvenstva.

Drugo četvrtfinale ne donosi ništa manje uzbuđenja, čak naprotiv. Francuska i Portugal će se sastati u Hamburgu u reprizi velikog finala Eura iz 2016. kada su Ronaldo i družina podigli trofej.

Istina, u dosadašnjem dijelu takmičenja nisu blistali ni jedni ni drugi, no sada kada je najvažnije obje selekcije bi mogle pokazati svoju pravu snagu.

Prvo polufinale na rasporedu je u 18, a drugo u 21 sat. Oba meča možete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Vijesti.ba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo