27°C
Mostar 30°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 30°C
Bihać 26°C

03.07.2024 / 22:23 Svijet - Kontroverzna izjava

Lovac na naciste Klarsfeld savjetuje Židovima da podrže Marine Le Pen

Lovac na naciste Klarsfeld savjetuje Židovima da podrže Marine Le Pen
Foto: X

Nekoliko dana uoči drugog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj poznati lovac na naciste Serge Klarsfeld savjetovao je Židovima da glasaju za krajnju desnicu ako se suoče s dvojbom između krajnje desnog Nacionalnog okupljanja (RN) Marine Le Pen i ljevičarskog saveza.

Savjeti Klarsfelda, 88-godišnjeg židovskog historičara koji je svoj život posvetio utjerivanju pravde protiv odbjeglih nacista, protive se stajalištima mnogih drugih židovskih vođa i intelektualaca u Francuskoj koji borbu protiv Nacionalnog okupljanja vide kao glavni prioritet u nedjeljnom drugom krugu glasanja.

Klarsfeld je u intervjuu za američke medije rekao da krajnje lijeva stranka Nepokorena Francuska ima militantne propalestinske pristaše i "antisemitske prizvuke", dok RN podržava Izrael i židovski narod.

"Marine Le Pen je šefica stranke koja podržava Izrael i podržava Židove, tako da savjetujem onima koji će se suočiti s izborom između krajnje ljevice i onoga što je nekada bila krajnja desnica, a što je sada populistička stranka, da glasaju za desnicu", rekao je.

(Vijesti.ba/HINA)

Izdvajamo