03.07.2024 / 12:03 Fudbal - Nakon Odinake

Za Željezničar potpisuje još jedan Nigerijac, kraj za Amoaha?

Za Željezničar potpisuje još jedan Nigerijac, kraj za Amoaha?
Foto: FK Željezničar
Za Željezničar bi u novoj sezoni lako mogla nastupati dvojica fudbalera iz Nigerije.

Prvi je Edwin Odinaka (20), koji je već potpisao ugovor sa Plavima, a drugi bi trebao biti Temim Adebayo (24).

Zanimljivo je da i Adebayo nastupao za Stupčanicu zajedno sa Odinakom, pa bi njih dvojica mogli ostati saigrači ali na Grbavici.

Adebayo je fudbaler sredine terena, a u nedavno završenoj sezoni upisao je 20 nastupa za Stupčanicu. Postigao je jedan pogodak uz tri asistencije.

On se već danima nalazi na probi u Željezničaru i prema onome što je pokazao, zadovoljio je struku kluba sa Grbavice koja bi mu uskoro mogla ponuditi ugovor.

S obzirom na pravilo stranaca u Wwin ligi (maksimalno tri po klubu), Adebayov potpis vjerovatno bi značio i odlazak Josepha Amoaha. Stranci na Grbavici su Abdulmalik Al-Jaber i već spomenuti Edwin Odinaka, Temim Adebayo bi bio treći, dok se Joseph Amoah nije pojavio na prozivci nakon isteka ugovora.

Sve su prilike da on neće biti produžen najviše zbog Amoahovog neprofesionalizma, jer nije tajna da su u Željezničaru bili voljni pregovarati o nastavku saradnje.

Sa Željezničarom bi ugovor mogao potpisati i još jedan fudbaler koji boravi na probi, a to je 18-godišnji Gabriel Mačić. Ovaj omladinski reprezentativac Austrije upisao je asistenciju kod prvog pogotka, a zatim postigao drugi pogodak nakon solo prodora u jučerašnjoj utakmici protiv ekipe Sindikata profesionalnih fudbalera.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo