17°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

29.06.2024 / 13:22 Magazin - Odlična ideja

Influencerica otkrila trik kako uvijek lijepo mirisati uz samo jedan sastojak iz kuhinje

Influencerica otkrila trik kako uvijek lijepo mirisati uz samo jedan sastojak iz kuhinje
Foto: Ilustracija

Vanilija nije samo omiljeni sastojak u svijetu slatkiša već i nezaobilazni dodatak mnogim parfemima. Utjelovljenje topline i udobnosti, njen bogati, umirujući miris izaziva snažne emotivne reakcije - podsjeća nas na bakine kolače i bezbrižno djetinjstvo.

Elizabeth Monahan, poznata influencerica, nedavno je otkrila svoj jednostavan trik za održavanje slatkog mirisa koji ne dolazi iz klasičnih parfimerija. Ova 22-godišnjakinja razvila je vlastiti miris inspirisan ekstraktom vanilije, koji ne samo da je popularan u kuhinji već se sada koristi i kao neodoljiv miris na tijelu.

Za razliku od mnogih komercijalnih parfema prepunih sintetičkih kemikalija, ekstrakt vanilije nudi prirodnu i nježnu opciju za one koji vode računa o tome što stavljaju na svoju kožu. Prema riječima The Sun-a, ova prirodna alternativa privlači sve više pažnje među ljubiteljima parfema.

Monahan takođe preporučuje jednostavan sprej za tijelo - pomiješajte ekstrakt vanilije sa vodom i prelijte smjesu u bočicu s raspršivačem. Za intenzivniji miris, možete prilagoditi omjer prema vlastitim željama, dodajući više ekstrakta vanilije. Najbolje je nanositi ovaj miris na točkama pulsa, poput zapešća, vrata, iza ušiju i iza koljena, kako bi se miris ravnomjerno raspršio i trajao tokom cijelog dana.

Ovaj jednostavan, ali efikasan savjet ne samo da pruža suptilan i privlačan miris već i naglašava svijest o prirodnim alternativama u svijetu parfema.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo