16°C
Mostar 22°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 17°C

28.06.2024 / 16:44 Muzika i Film - "and I"

Baby Lasagna objavio prvu pjesmu nakon Eurosonga

Baby Lasagna objavio prvu pjesmu nakon Eurosonga
Foto: Screenshot
Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna, objavio je prvu pjesmu nakon velikog uspjeha "Rim Tim Tagi Dim" na ovogodišnjem Eurosongu.

Tačno u podne pjevač je na YouTube kanalu objavio spot za pjesmu pod nazivom "and I". Spot je ponovno radila Markova djevojka Elizabeta Ružić.



Hrvatski kompozitor i autor muzike za brojne holivudske filmske najave Goran Dragaš među prvima je poslušao novu Markovu pjesmu.

"Očekivao sam da će video biti odličan. Drugačije je nego njegov "Rim Tim Tagi Dim". Vidim promjenu u njegovom stilu i imidžu, što je odlično", rekao je Goran. Marka su razveselile njegove pohvale te ih je objavio na Instagramu, a ispod objave se ponovno javio Goran.

"Ljudi ne shvaćaju koliko je teško objaviti sljedeći singl nakon planetarno popularnog prvog. Opet, ponosan sam na tebe jer si napisao sve, od muzike do teksta, kao i producirao. Još sam više ponosan što si još uvijek nevjerovatno i skromno ljudsko biće i što te slava nije promijenila. Bila je privilegija reagovati na tvoj video i gledati te kako osvajaš svijet i postaješ globalna superzvijezda - što već jesi u mojim mislima", napisao je Goran.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Baby Lasagna (@the_baby_lasagna_)


Lasagna je nedavno najavio turneju za proljeće 2025., koju producira Live Nation, najveća svjetska promotorska kuća. Nastupit će u 16 država, odnosno imat će 21 koncert u šest sedmica.

Podsjetimo, Baby Lasagna jučer je najavio svoj prvi koncert u BiH, i to u sarajevskom Domu mladih 4. oktobra 2024. godine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo