18°C
Mostar 24°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

28.06.2024 / 13:43 Fudbal - EURO 2024

Van Dijk: Možda se precjenjujemo, ako nastavimo na isti način ovdje nemamo više posla

Van Dijk: Možda se precjenjujemo, ako nastavimo na isti način ovdje nemamo više posla
Foto: FENA

Kapiten Holandije Virgil van Dijk upozorio je da njegov tim mora napraviti veliki napredak ili se suočiti s izlaskom sa Evropskog prvenstva u Njemačkoj, dok je sugerirao da su možda precijenili svoje kvalitete.

Holanđani su bili žestoko kritizirani nakon što su u utorak u Berlinu izgubili od Austrije sa 3-2, čime su ostali treći u svojoj grupi. Ali ipak su prošli do šesnaestine finala kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa.

- U potpunosti mogu razumjeti kritike - rekao je Van Dijk na konferenciji za novinare u petak.

- Nisam glup, znam i da mogu bolje i da treba bolje i na tome radim. Nisam odigrao svoju najbolju utakmicu protiv Austrije. To utiče na mene, također mislim da stvari generalno mogu i treba da budu bolje. Cijela ekipa nije trčala, ali prvo gledam sebe. Mogao sam donijeti mnogo više - kazao je.

Bilo je mnogo introspekcije u posljednjih nekoliko dana u holandskom timu, koji je u četvrtak dobio slobodan dan, ali se vratio na posao u petak kako bi se pripremio za sljedeći meč protiv Rumunije u Minhenu u utorak.

- Možda se precjenjujemo. Mnogo je trebalo da se kaže i mnogo smo morali da analiziramo. Protiv Austrije je krenulo potpuno po zlu. Bilo je jako loše. Razgovarali smo o mnogim aspektima, sada to moramo da pokažemo - rekao je Van Dijk.

- Nisu u taktici stvari krenule po zlu. Uglavnom je bila volja za pobjedom, za osvajanjem te druge lopte. Ne morate o tome da pričate sa trenerima, igrači to moraju da urade među sobom. Dakle, razgovarali smo o tome... i to teškim riječima - kazao je.

Ali naglasio je da nema potrebe za panikom nakon jednog lošeg nastupa.

- Bilo je to ono što nam je otvorilo oči, ali ako nastavimo na isti način, nemamo više posla ovdje - zaključio je Van Dijk.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo