14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C

21.06.2024 / 14:31 SHOW - Zvezda Granda

Antoniju Čerkez iz BiH napali zbog hrvatskog dresa na EURU

Antoniju Čerkez iz BiH napali zbog hrvatskog dresa na EURU
Foto: Instagram
Antonija Čerkez, pjevačica i finalistkinja "Zvezda Granda" iz Širokog Brijega, trenutno je u Njemačkoj, odakle prati Evropsko prvenstvo u fudbalu. Ipak, njena objava u hrvatskom dresu podigla je buru na društvenim mrežama.

Antonija je na svom Instagram profilu objavila fotografije u dresu hrvatske reprezentacije, nakon čega je naišla na osudu svojih sunarodnika iz Bosne i Hercegovine.

Pjevačica nikad nije krila da je hrvatskog porijekla, a na udar koji je doživjela zbog dresa odgovorila je u svom stilu.

"Kako nikada ne komentarišete kada pjevam 'Bosnom Behar', 'Je l’ Sarajevo gdje je nekada bilo“ i mnoge druge? Ne razumijem čemu potreba čim objavim nešto, vezano za moju pripadnost, jer sam rođena kao Hrvatica, nosim i imam te papire, odmah lupati po tastaturi. Valjda imam pravo da obučem što god hoću, pri tome ne želeći nikoga uvrijediti da se razumijemo", rekla je i nastavila:

"Jednako sam objavljivala kada je i BiH ulazila u neka prvenstva, znam da nije imala tolike uspjehe u sportu, ali sam pružila podršku i bila uz istu. I uvijek bih. Sad je Hrvatska tu i ne vidim koga ja vrijeđam s ovom fotografijom? Da sam obukla dres neke radnom države koja nije uopšte evo, sa Balkana, pitam se bi li uopšte bilo komentara", zaključila je Antonija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo