08.06.2024 / 17:38 BiH - Bogat program

'Raspjevana Pionirska dolina': Najveća porodična zabava proslavila kraj školske godine

Danas je završena najveća i najveselija porodična zabava u Sarajevu "Raspjevana Pionirska dolina", a brojni posjetioci oduševljeni bogatim programom još uvijek šetaju i uživaju ovom zelenom oazom, navode iz KJKP Park Sarajevo.

"Najveća porodična fešta kojom smo proslavili kraj škole i početak ljetnog raspusta i godišnjih odmora okupila je danas nekoliko hiljada posjetilaca, a u brojnim sadržajima svi gosti uživali su punih pet sati.

Sve je počelo jutros petosatnim koncertom na kojem su najljepšim pjesmama "raspjevanom" Pionirsku dolinu učinila djeca i mladi i to dječiji horovi, bendovi i orkestri, solisti- Udruženja Oaza, "Mali slavuji", OŠ"Nafija Sarajlić", Udruženja "Zdravo živi/sretno stari", Frtutma bend i naravno Pop Rock škola, brojni solisti. Cijeli dan sa nama je bio i naš Aldin Tucić.

U mnoštvu poklona, slatkiša, nagrada, delikatesa, grickalica uživali su svi koji su došli, a sve potpuno besplatno za njih su obezbijedili - najpoznatije BH firme, prijatelji preduzeća Park i Pionirske doline- BH Telecom, Konzum/ Mercator, KLAS - Hrana puna ljubavi  i Tops, Nelt, Grand kafa, Dukat.

Po prvi put uživali smo i u Limpijadi- puzijadi u organizaciji Konzum i Mercator, a pobjednici su nagrađeni bogatim nagradama.

Upravo je završena najveća i najveselija porodična zabava u Sarajevu "Raspjevana Pionirska dolina", a brojni posjetioci...

Posted by KJKP Park Sarajevo on Subota, 8. juni 2024.

Preduzeće Park pobrinulo se da zajedno ljetu poklonimo prvi najveći cvijet u Pionirskoj dolini od više stotina cvjetova, a svaki cvijet u najljepšu cvjetnu gredicu zasadili su najmlađi cvjećarni i vrtlari. U eko kutku preduzeća Park bile su i tete gliste iz Kalifornije i vrijedno proizvodile dobro poznati Parkov lumbrihumus.

S nama je bilo i preduzeće Rad gdje su najmlađi učili kako reciklirati otpad, a titulu "Mali ambasadori Sarajeva" osvojili su svi koji su svratili do dobro poznate Pečurke u Pionirske doline.

Tik ppred Dječije scene Sarajevo odvijala se najbolja adrenalinska zabava gdje su bili i  članovi GSS-a da nadziru uživanje u zip line-u i zabavi u prirodi.

Pošto su čuli da Park i Pionirska dolina ove godine prave najljepše fešte za malu raju u Sarajevu došli su nam i medicinari i ljekari našeg, sarajevskog Zavoda za hitnu medicinu pomoć KS.  Naučili smo i kako mi možemo pružiti prvu pomoć drugima.

Odmor od zabave i fešte svakako u hladu krošnji uz Koševski potok, a u gornjem dijelu Pionirske doline mnogi su tražili i na putu do šadrvana i kreativne radionice Mozgaonica. U povratku na izlazu iz Pionirske doline o radu SOS Dječjeg sela i onome što svi trebamo uraditi posjetioce su upoznali njihovi volonteri.

Preduzeće Park i Pionirska dolina zahvaljuju se svih gostima, učesnicima, prijateljima i žele vam ugodne ljetne dane te poručuju da vas mnogo iznenađenja čela i tokom raspusta. Pripremite se tokom godišnjih odmora jer vam za septembar pripremamo još jednu porodičnu priču i najveći Humanitarni bazar u Sarajevu", navodi se u saopćenju KJKP Park Sarajevo.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo