08.06.2024 / 10:13 Politika - Parlamentarni zastupnik

Magazinović: Kako će Dodik i Vučić svoje poraze maskirati u pobjede?

Magazinović: Kako će Dodik i Vučić svoje poraze maskirati u pobjede?
Foto: Vijesti.ba
Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine osvrnuo se na današnji 'Svesrpski sabor' u Beogradu, tokom kojeg je planirano niz događaja na kojima učestvuju najviši zvaničnici bh. entiteta RS i Srbije.

Smatra kako će danas na "svesrpskom saboru" (jer bi, kaže, samo "srpski sabor" valjda bio nedovoljno srpski) Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, i predsjednik RS-a Milorad Dodik govoriti o ugroženosti, nužnom jedinstvu, otporu, negirati genocid u Srebrenici, osporavati prijem Kosova u Vijeće Evrope, ponavljati da je Kosovo Srbija, i tako u krug.

SVESRPSKI SABOR, „SVESRPSKE“ MANIPULACIJE I POVRATAK U REALNOST Danas će na "svesrpskom saboru" (jer bi samo "srpski...

Posted by Sasa Magazinovic on Friday, June 7, 2024

"Isti je to Dodik koji je 1996. govoreći o Haškom Tribunalu i Karadžiću i Mladiću izjavio: 'Neka sud utvrdi da li su krivi ili ne, a ne da svoju odgovornost svaljuju na leđa cijelog srpskog naroda. Krivica je individualna stvar, pa neka svako ispašta zbog zločina koje je počinio.' Isti je to Dodik koji je 2007. govorio 'Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Hagu i to je nesporna pravna činjenica", ističe Magazinović pa nastavlja o Vučiću:

"Isti je to Vučić koji je u maju prošle godine dogovorio Ohridski sporazum u kojem jasno stoji da se Srbija 'neće protiviti članstvu Kosova ni u jednoj međunarodnoj organizaciji".

Zaključuje kako će isti Dodik i Vučić (sve)srpski sabor zatvoriti (svesrpskim) vatrometom, osjećati zadovoljstvo jer su još jednom bar na kratko svoje poraze maskirali u pobjede, a onda se u mraku vratiti u realnost koju čine činjenice i istine koje postoje bez obzira šta oni o tome imaju reći.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo