05.06.2024 / 19:30 Politika - Mladen Bosić

Zabrana prodaje državne imovine na Jahorini direktno miješanje Ustavnog suda u glavna politička pitanja u BiH

Zabrana prodaje državne imovine na Jahorini direktno miješanje Ustavnog suda u glavna politička pitanja u BiH
Mladen Bosić / Arhiv
Poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Mladen Bosić ocijenio je da je zabrana prodaje državne imovine na Jahorini od strane Ustavnog suda BiH direktno miješanje ove sudske institucije u glavna politička pitanja u BiH.

Prema njegovim riječima, postupak Ustavnog suda biće samo još jedna stvar u nizu koja će biti izvor novih neslaganja i prepucavanja u BiH.

Bosić u izjavi za Fenu u Brčkom tvrdi da je Ustavni sud BiH odavno uzeo sebi za parvo da donosi odluke kojim se na svojevrstan način mijenja Dejtonski sporazum što, kako kaže, na to svakako nema pravo.

- Ne slažem se kao i drugi u Republici Srpskoj sa tom ulogom Ustavnog suda BiH. Ali sa druge strane ta odluka koja se tiče zabrane prodaje zemlje na Jahorini je nešto što budi drugu stranu emocija i Vlada RS je odlučila da krčmi prirodno blago RS i niko ne pita odakle tim silnim investitorima na Jahorini novac i ona je postala svojevrsna perionica para - zaključo je Bosić dodajući da je ova prirodna ljepotica uništena intenzivnom gradnjom hotela i apartmana.

On kaže da bi dobro trebalo ispitati ko su ulagači i investitori u resurse te planine jer smo, kako kaže, na dobrom putu da izgubimo jedan od najvažnijih prirodnih bogatstava u RS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo