30.05.2024 / 15:17 BiH - Sarajevo

Zatražen pritvor za učenika koji je izbo vršnjake u školi

Zatražen pritvor za učenika koji je izbo vršnjake u školi
Foto: Vijesti.ba

Tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo zatražio je jednomjesečni pritvor za maloljetnika i učenika devetog razreda Osnovne škole "Behaduin Selmanović" u Briješću koji je nožem ranio dvojicu svojih vršnjaka, potvrđeno je za Vijesti.ba.

Postupajući tužilac je zatražio jednomjesečni pritvor za učenika kojem se na teret stavljaju dva krivična djela: Ubistvo u pokušaju i nanošenje lakših tjelesnih povreda.

O svojoj odluci nadležni sud će se izjasniti u zakonskom roku.

Podsjećamo, u sarajevskoj osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" 28. maja je došlo do incidenta u kojem je jedan učenik izboden od strane drugog. Ovu je informaciju ranije za portal Vijesti.ba potvrdila Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Povrijeđenom učeniku je pomoć ukazana na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljnjem liječenju, navela je Novalić.

- Povredu oštrim predmetom je zadobio još jedan učenik IX razreda i njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede. Maloljetni izvršilac je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo u pokušaju i Lakša tjelesna povreda i nad njim se vrši kriminalistička obrada, kazala je Novalić za Vijesti.ba

(Vijesti.ba)

Izdvajamo