24.05.2024 / 12:02 BiH - Saopćenje

Udruženja žrtava: Izražavamo svoju zahvalnost svima koji su glasali za Rezoluciju

Udruženja žrtava: Izražavamo svoju zahvalnost svima koji su glasali za Rezoluciju
Foto: Vijesti.ba

Udruženja Pokret „Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženje žrtava i svjedoka genocida, iskazali su zahvalnost svima koji su glasali za Rezoluciju.

- Nakon što je Generalna skupština UN usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i na taj način prihvatila dio vlastite odgovornosti, kao što je prije nekoliko godina to učinila i Nizozemska, a pred samo glasanje ali i glasanjem Crna Gora, jedina zemlja koja je presudom MSP odgovorna za ne spriječavanje genocida u Srebrenici, koja nije prihvatila svoju ulogu i odgovornost je Republika Srbija, naveli su u saopćenju iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i udruženja " Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa".

Iz udruženja su poručili da izražavaju svoju zahvalnost svima koji su glasali za Rezoluciju.

- Zahvaljujemo se dr. Denisu Bećiroviću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH i njegovim saradnicima, ambasadoru BiH pri UN dr. Zlatku Lagumdžiji i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da zatvorimo jedan ciklus pravde za žrtve. Naša borba ide dalje, moramo spriječiti negatore da koriste resurse naše države u svrhu negiranja genocida i drugih ratnih zločina, dodali su oni.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo