21.05.2024 / 13:54 BiH - Foto&Video

U Ambasadi Irana u Sarajevu otvorena Knjiga žalosti

Povodom tragične smrti predsjednika Islamske Republike Iran Ebrahim Raisija, ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana i prateće delegacije, u prostorijama Ambasade Irana u Sarajevu otvorena je knjiga žalosti.

Od jutarnjih sati u Knjigu žalosti upisuju se bh. građani i ambasadori država u Bosni i Hercegovini.

Kako su naveli iz ambasade, knjiga žalosti če biti otvorena u Ambasadi Irana u BiH u utorak i srijedu, 21. i 22. maja, u perodu od 10 do 15 sati.

Ambasador Irana u Bosni i Hercegovini Abuzar Ebrahimi Torkaman zahvalio se bh. političarima i reisul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću na riječima saučešća koje su uputili nakon ovog tragičnog događaja.

- Povodom pogibije ajatolaha doktora Raisija, predsjednika Islamske Republike Iran, i ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana, guvernera Istočnog Azerbejdžana Malika Rehmatija i voditelja molitve petkom u gradu Tabriz imama Ayatollaha Al-Hashema, danas je u prostorijama Ambasade Iran otvorena Knjiga žalosti - rekao je Torkaman.

Naveo je da svi zainteresovani mogu doći i upisati se u Knjigu žalosti.

Podsjetimo, helikopter u kojem su se nalazili iranski predsjednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedjelju na sjeverozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo