13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

15.05.2024 / 12:32 Obrazovanje - Ministrica Bošnjak s ministrima iz bh. entiteta RS

'Zajedničkim radom možemo i moramo unaprijediti obrazovni sistem'

'Zajedničkim radom možemo i moramo unaprijediti obrazovni sistem'
Foto: FENA

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak održala je sastanke sa ministrom za naučno-tehnologijski razvoj i visoko obrazovanje RS Željkom Budimirom i ministricom za prosvjetu i kulturu Željkom Stojičić te razgovarala o ključnim pitanjima i izazovima u oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

 

Ministrica Bošnjak istakla je važnost međusobne saradnje i koordinacije između različitih razina nadležnih vlasti u Bosni i Hercegovini.

- Obrazovanje je temelj svake uspješne zajednice. Kroz zajednički rad možemo unaprijediti obrazovni sistem i pružiti bolje uslove za učenje i razvoj - naglasila je Bošnjak.

Na sastanku je razgovarano o brojnim temama, uključujući unapređenje nastavnih planova i programa, usklađivanje legislative sa evropskim standardima, modernizaciju škola, kao i uvođenje novih tehnologija u obrazovni proces.

Poseban naglasak stavljen je na potrebu za kontinuiranim stručnim usavršavanjem nastavnog kadra, da bi se osigurala visoka kvaliteta obrazovanja.

- Ministri su se saglasili da je obrazovanje prioritet koji zahtijeva kontinuiran rad i ulaganje te su izrazili optimizam u pogledu buduće saradnje i zajedničkih projekata, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo