17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 17°C

10.05.2024 / 14:10 Politika - Predsjednik SDS-a

Miličević: CIK neće uspjeti provesti izbore u RS-u

Miličević: CIK neće uspjeti provesti izbore u RS-u
Foto: FENA
Najnovije najave koje dolaze iz SNSD da na izborima koje je raspisao CIK ne treba da učestvuje ni jedna partija iz RS dok se Srpskoj demokratskoj stranci ne omogući učešće na izborima dvolično je i pomalo jadno.

Upravo oni koji se, navodno, solidarišu sa Srpskom demokratskom strankom dijele odgovornost za ukidanje računa u banci sa domaćim kapitalom koja je pod direktnom kontrolom SNSD-a i koja je pod ingerencijom Agencije za bankarstvo Republike Srpske, istakao je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

“Činjenica je, takođe, da je ova vlast mjesecima ponavljala da na izbore izlazi po novom izbornom zakonu Republike Srpske a sva ova predstava je samo još jedna manipulacija i skretanje pažnje sa ključnih problema s kojim se suočava Republika Srpska”, kazao je Miličević.

On poručuje da će pored svih lažnih govora i najava, SNSD izaći na izbore koje je raspisao CIK iako su upravo oni bili najglasniji da Republika Srpska treba da sprovede lokalne izbore po svojim pravilima, istovremeno naglašavajući da CIK neće moći sprovesti izbore na prostoru Republike Srpske i da će biti spriječeni ukoliko to pokušaju da urade.

“To je još jedno derogiranje zakona i odluka donesenih u NSRS jer od samog početka niko iz SNSD nije ni imao namjeru da taj zakon stupi na snagu, nego se kao i uvjek do sada trgovalo sa nadležnostima Republike Srpske koje se na ovaj nacin ponovo obesmišljavaju”, naglasio je Miličević i dodao:

“Tako je i sa raznim referendumima, agencijama, zakonima i drugim nadležnostima. Sve čine samo da bi ova vlast opstala, bez obzira na cijenu. Što je SNSD duže na vlasti, sve manje je Republike Srpske”.

Predsjednik SDS je podsjetio da su govorili i o sprečavanju djelovanja SIPE na prostoru Republike Srpske, hapšenju i protjerivanju nekih "turista ", granicama koje postoje, nezavisnosti, a zapravo je sve suprotno od onoga što rade.

“Mnogo je institucija i ovlaštenja koje je ova vlast obesmislila svojim (ne)promišljenim potezima. Politika koju provodi SNSD je fokusirana samo na očuvanje sopstvenih interesa na čelu sa jednim čovjekom. Politika SDS-a je odgovorna nacionalna politika na dobrobit svih građana Republike Srpske. Poruka ovoj vlasti je da ne brane Srpsku demokratsku stranku i ne kriju se iza nje”, poručio je Miličević.

On je poručio da će Srpska demokratska stranka postojati, učestovati na svim budućim izborima i preuzeće odgovornost za Republiku Srpsku!


(Vijesti.ba)

Izdvajamo