18°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 19°C

09.05.2024 / 14:29 BiH - Bugojno

Ćatić: Ponosni smo na Zlatne ljiljane i zahvalni im za život u slobodi

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić na 26.tradicionalnim susretima dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatnih ljiljan” i Zlatna policijska značka” uputio je čestitku svim dobitnicima i porodicama poginulih, umlih i nestalih dobitnika ovih priznanja

Danas se u Bugojnu u organizaciji Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije Bosne i Hercegovine održavaju 26. susreti dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“, kojima uz dobitnike priznanja Nusreta Gostu, potpredsjednika Udruženja ”Zlatni ljiljani” Hercegovačko-neretvanskog kantona i Seada Košpu iz Konjica prisustvuje gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

-Na dan kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope, u znak sjećanja na sve borce Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a, koji su se tokom agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu posebno istakli svojom hrabrošću i požrtvovanošću, mi danas obilježavamo Dan Zlatnih ljiljana, na koje smo ponosni.

Današnji dan prilika je da svim dobitnicima ovih najvećih ratnih priznanja i svim porodicama poginulih, umrlih i nestalih dobitnika uputim iskrene čestitke, ukazujući im pažnju, poštovanje i zahvalnost za sve što su učinili kako bismo živjeli u slobodi - kazao je gradonačelnik Ćatić.

U Bugojnu je uz polaganje cvijeća na Šehidskom mezarju, održan i čas historije, nakon čega je u dvorani Kulturno-sportskog centra održana svečana akademija uz kulturno-zabavni program, kojem prusustvuje preko 600 dobitnika priznanja i članova njihovih porodica.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo