12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

09.05.2024 / 07:37 Fudbal - Protiv Reala

Fudbaler Bayerna: 'Sudija nam se izvinjavao jer su nas pokrali'

Fudbaler Bayerna: 'Sudija nam se izvinjavao jer su nas pokrali'
Fudbaleri Bayerna eliminisani su sinoć u polufinalu Lige prvaka od madridskog Reala koji je slavio sa 2:1, a sam finiš meča donio je dosta bure.

Naime, Bavarci su vodili do 88. minute golom Daviesa, a onda je Real preko Joselua postigao dva gola u razmaku od svega par minuta i prošao je dalje.

Gosti su mogli do poravnanja, ali je sudija poništio gol Matthijsa De Ligta duboko u sudijskoj nadoknadi zbog navodnog ofsajda.

Marciniak nije mogao koristiti VAR zato što je pokazao da je ofsajd prije nego što je lopta ušla u gol nakon šuta De Ligta i to je ono što je izazvalo polemike.

Glavni i odgovorni za takav scenarij bio je pomoćnik Tomasz Listkiewicz koji je mahao zastavicom prije nego što se završila akcija.

Svoj bijes nakon meča nije krio ni sam De Ligt koji tvrdi da su se njemu i njegovim saigračima sudije izvinjavale.

"Ovo je sramota. Pomoćni sudija mi se izvinio poslije utakmice i rekao da je pogriješio, ali nemam ništa od toga. Nisam osoba koja će da krivi sudiju za poraz, ali pravila su pravila, a po pravilu je akcija trebalo da bude nastavljena. Napravljena je velika greška i to je sramota", izjavio je Holanđanin.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo