21°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 21°C

07.05.2024 / 18:27 BiH - Poruke iz Teherana

Iranski general: Islamske teritorije se moraju udružiti

Iranski general: Islamske teritorije se moraju udružiti

Komandant Iranske revolucionarne garde Hossein Salami kazao je da je širenje fronta u Izraelu strategija za "dezintegraciju neprijatelja".

"Iran je blokirao put neprijatelja u istočnim dijelovima Sredozemnog mora. Proširujemo front kako bi se neprijatelj razbio", rekao je general major Hossein Salami na ceremoniji u utorak u Teheranu, održanoj u znak sjećanja na 40. dan nakon gubitka niza iranskih vojnih savjetnika ubijenih u Izraelski zračni napad na konzularni odjel iranske ambasade u Damasku.

Naglasio je da se islamske teritorije moraju udružiti u borbi protiv arogantnih sila, jer se muslimani suočavaju sa zajedničkim neprijateljem, imaju zajedničku sudbinu i dijele težnje.

Islamske zemlje ne bi trebale biti okružene arogantnim silama, dodao je, rekavši: "Moramo zaštititi našu imovinu i identitete."

General je istaknuo da Kuds snage Republikanske garde imaju zadatak spriječiti neprijatelje u prodoru u muslimanski svijet.

“Čineći to, štitimo nacionalnu sigurnost vlastite zemlje, ali i sigurnost i dostojanstvo drugih muslimana", kazao je Salami.

Upozorio je da prisutnost "bahatih sila, prije svega SAD-a, u islamskom svijetu ne donosi ništa osim pustoši, siromaštva i masakra".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo