15°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

06.05.2024 / 11:58 Fudbal - Naredne sezone

Alen Halilović otkrio za koje bi klubove volio da zaigra

Alen Halilović otkrio za koje bi klubove volio da zaigra

Alen Halilović (1996), mladi hrvatski fudbaler kojeg je Barcelona potpisala 2014. godine kao 17-godišnjaka za 5 miliona eura, bio je prozvan novim Modrićem ili 'Messi Balkana', a trenutno nastupa za holandsku Fortunu Sittard.

Ovaj 27-godišnjak je u emisiji 'Carrusel Deportivo' potvrdio da će, iako mu je ostalo još dvije godine ugovora s Fortunom Sittard, ovog ljeta napustiti holandsku Eredivisiju te da bi mu prioritet bio povratak u Španiju.

"Hoće da me prodaju. Misle da sam imao jako dobru godinu, a misle da je to najbolje i za mene i za njih, kako bi mogli zaraditi nešto novca", objasnio je Halilović, koji je nakon odlaska iz Barce igrao na posudbi u Sporting Gijónu, a zatim i za Hamburg, Las Palmas, A. C. Milan, Standard Liège, Heerenveen, Birmingham City, Reading, H. N. K. Rijeka i Fortunu Sittard.

"Želim da pokažem šta mogu da uradim u Španiji, a oni znaju da je to najbolje za mene i moju budućnost. Volim timove kao što su Betis, Real Sociedad ili Sevilla. Igraju na posjed, puno napadaju i mislim da im se mogu dobro prilagoditi."

Još je dodao da je njegov san, kao dijete, bio da igra za Barcelonu i Milan u čemu je i uspio.

"Uspio sam, ali nisam zadovoljan. Ne želim reći da sam bio u Barçi i Milanu... I to je to. Želim da se vratim ovom putu i pokažem da imam kvalitet da igram tamo."

(Vijesti.ba)

Izdvajamo