12°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C

06.05.2024 / 10:03 BiH - "Taste the World"

Ambasada BiH učestvovala na humanitarnom diplomatskom bazaru u Islamabadu

Ambasada BiH učestvovala na humanitarnom diplomatskom bazaru u Islamabadu
Foto: Ambasada BiH u IR Pakistan
Humanitarni diplomatski bazar "Taste the World" u organizaciji Asocijacije supružnika ambasadora akreditiranih u Islamskoj Republici Pakistan održan je u nedjelju u Islamabadu. Na tom bazaru učestvovala je i Ambasada BiH.

Cilj diplomatskog bazara je predstaviti gastronomiju svijeta, a ukupan prihod od prigodne prodaje ulaznica bit će doniran u humanitarne svrhe.

Na ovogodišnjem bazaru je učestvovalo više od trideset diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija akreditiranih u IR Pakistan.

Štand Ambasade Bosne i Hercegovine bio je jedan od najposjećenijih, za što je veliku zaslugu imala supruga ambasadora BiH u IR Pakistan Samela Čohodarević koja je pripremila i predstavila tradicionalne slane i slatke bosanskohercegovačke specijalitete.

Učešće na bazaru je bila izuzetna prilika za predstavljanje bosanskohercegovačke kuhinje kao i za upoznavanje posjetilaca bazara sa ovim segmentom nematerijalne kulturne baštine u Bosni i Hercegovini koja ima duboke korijene u istoriji i porodičnim tradicijama, saopćeno je iz Ambasade BiH u IR Pakistan.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo