9°C
Mostar 16°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C

06.05.2024 / 10:00 Fudbal - Trener Dinama

Jakirović: Svašta smo prošli, sadašnja situacija mi izgleda nestvarno

Jakirović: Svašta smo prošli, sadašnja situacija mi izgleda nestvarno
Foto: GNK Dinamo Zagreb

Trener Dinama Sergej Jakirović bio je prezadovoljan nakon pobjede svog tima nad Rijekom rezultatom 2:1 u 33. kolu HNL-a.

Dinamo je gubio, ali je golovima Petkovića i Hoxhe u samom finišu utakmice preokrenuo rezultat i slavio za ostanak na prvom mjestu i +4 u odnosu na Rijeku.

Sve ukazuje da će Dinamo ponovo slaviti titulu, iako se većim dijelom sezone činilo da to ovoga puta neće biti slučaj jer su na tabeli uglavnom vodili Hajduk i Rijeka.

"Sadašnja situacija mi izgleda nestvarno. Prošli smo svašta. Kao da su svi samo čekali da Dinamo potone i da nije dominantan. To je valjda prirodno. Dečki su još jednom pokazali kvalitetu i vratili se na vrh", rekao je Jakirović, koji je svjestan da borba još nije gotova:

"Osijek je sljedeći. Jako dobra ekipa s odličnim trenerom, neće biti lako, ali moramo sve napraviti da osvojimo tri boda. Vjerujem da će biti pun stadion".

O samoj utakmici, Jakirović je rekao:

"Moram priznati da prvo poluvrijeme nismo izgledali dobro. Previše smo bili razvučeni, na poluvremenu smo promijenili sustav. Presjekao nas je jedanaesterac, ali onda je ekipa pokazala nevjerovatnu mentalnu snagu. Na kraju smo se odbranili jer je Rijeka jako nezgodna na prekidima. Ogromna tri boda u direktnom dvoboju, korak smo bliže cilju".

Dinamo sada ima 75 boda, četiri boda više od Rijeke, a čak 14 više od trećeplasiranog Hajduka. Do kraja sezone su ostala još tri kola, a Dinamo bi već u narednom mogao i matematički osigurati novi naslov prvaka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo