19°C
Mostar 21°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

05.05.2024 / 11:35 Fudbal - Trener Reala

Ancelotti: Zadovoljni smo titulom, ali želimo u finale Lige prvaka

Ancelotti: Zadovoljni smo titulom, ali želimo u finale Lige prvaka
Foto: Agencije
Trener fudbalera Reala Carlo Ancelotti izjavio je da je zadovoljan pobjedom protiv Cadiza i osvajanjem titule u španskoj La Ligi i istakao da madridski klub želi da se plasira u finale Lige prvaka, prenose španski mediji.

Fudbaleri Reala pobijedili su sinoć na svom terenu Cadiz rezultatom 3:0 u meču 34. kola La Lige. Madridski klub je četiri kola prije kraja prvenstva osigurao titulu sa 87 bodova.

"Može da se kaže osjećam suzdržanu sreću. Najvažnija utakmica nam je veoma blizu. Zadovoljni smo pobjedom, ali je bilo teško pripremiti ovaj meč pošto svi mislimo na Bayern. Neki drugi igrači su dobili šansu. Moramo da budemo strpljivi, srijeda je blizu. Sada je najvažniji odmor i oporavak", rekao je Ancelotti.

Fudbaleri Reala dočekaće u srijedu u Madridu ekipu Bayerna u revanš utakmici polufinala Lige prvaka. U prvoj utakmici odigranoj u Minhenu bilo je 2:2.

"Na osnovu onoga što vidim, svi smo mirni. Imaćemo vremena za slavlje, ali sada moramo 100 posto da se koncentrišemo na meč, koji će biti odigran u srijedu. Imamo veliku priliku, 90 minuta kod kuće za plasman u finale Lige prvaka. Ne postoji veća motivacija od toga", istakao je Ancelotti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo