20°C
Mostar 23°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

05.05.2024 / 09:49 Fudbal - MLS

Impresivna noć za Messija: Gol i čak pet asistencija!

Impresivna noć za Messija: Gol i čak pet asistencija!
Foto: X
Argentinska fudbalska zvijezda Lionel Messi upisao je gol i pet asistencija u pobjedi 6-2 Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u američkoj MLS ligi.

Messi je tako postavio dva rekorda lige. Naime, pogodak kojeg je postigao na utakmici protiv New Yorka bio je njegov šesti zaredom, a nikad prije igrač MLS-a nije postigao šest golova za svoju ekipu u nizu. Osim toga, Messi je skupio pet asistencija u utakmici, više u jednoj utakmici nego bilo koji igrač prije njega.



Ostale golove za Miami postigli su Urugvajac Luis Suarez koji je upisao hat-trick, te dva Paragvajac Matias Rojas.

New York je na poluvremenu vodio 1-0. Dante Vanzeir je zabio za vodstvo gostiju u 30. minuti. Messi i saigrači sve pogotke i asistencije upisali su u drugom poluvremenu na domaćem terenu pred oko 21.500 gledaoca. 

Emil Forsberg je s bijele tačke smanjio na 2-6 u sudijskoj nadoknadi na kraju utakmice. Ovom pobjedom Miami je produžio niz neporaženosti na šest utakmica i ostao na vrhu Istočne divizije.

Messi, koji je u aprilu proglašen igračem mjeseca MLS-a, zabio je najmanje jedan gol u šest uzastopnih ligaških utakmica i ima ukupno deset golova i dvanaest asistencija u samo osam odigranih utakmica. Na tabeli strijelaca vode Messi i Suarez s po deset pogodaka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo