20°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

05.05.2024 / 09:27 Fudbal - Tužne vijesti

Bivši golman Dinama otkrio da ima rak: Za ovo nema lijeka, umrijet ću

Bivši golman Dinama otkrio da ima rak: Za ovo nema lijeka, umrijet ću
Nekadašnji golman zagrebačkog Dinama Georg Koch (52) u intervjuu za njemački Bild otkrio je da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu ljekari rekli da će uskoro umrijeti.

Njemački golman je u maju prošle godine napustio trenersku poziciju u trećeligašu Viktoria Koln iz, kako je naveo, ličnih razloga, a sada je otkrio da je teško bolestan.

"Umrijet ću, bolest je neizlječiva. Liječnici su mi prije godinu rekli da imam šest mjeseci života, ali još sam tu. Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao. Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo. Tada hodam satima, a ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tada mi treba pola minute. Međutim, borim se i ne kukam", rekao je Koch u emotivnom razgovoru.

Koch je u karijeri branio za Rapid, Energie Cottbus, Kaiserslautern i Fortunu iz Dusseldodrfa, za koju je odigrao 118 utakmica, a u Dinamo je došao u ljeto 2007. godine kao slobodan igrač.

Na Maksimiru je bio samo jednu sezonu, ali se Nijemac veoma brzo Dinamovim navijačima uvukao pod kožu zbog atipičnog stila branjenja, a osvojio ih je i neobičnim izjavama.

"Volim Maksimir. Kada uđete na stadion, ovdje miriše na nogomet. U WC-u je miris znoja, dima i urina bezbroj generacija koje su gradile klub", bila je jedna od najpoznatijih izjava dok je bio član Dinama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo