20°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

04.05.2024 / 21:58 Fudbal - Teška odluka

Pjanić: Barbarez je bio moj idol, neću da me pamte po lošem

Pjanić: Barbarez je bio moj idol, neću da me pamte po lošem
Foto: Agencije
Miralem Pjanić danas je odlučio objaviti kraj reprezentativne karijere.

On je večeras bio gost Centralnog dnevnika Senada Hadžifejzovića na Face TV, gdje je detaljnije govorio o svojoj odluci.

"Šesnaest godina u reprezentaciji, to je mnogo. Kada sam sanjao o tome da jednog dana igram za reprezentaciju, nisam nikad očekivao da bi mogao imati takvu karijeru, da igram toliko utakmica, da imam taj uspjeh što sam imao u svojoj reprezentaciji. Dosta lijepih trenutaka je bilo, prelijepih. Ova odluka je sigurno nešto najteže što sam imao do sada, nije lahko bilo, trebalo mi je malo vremena da razmislim o tome i došla je ta odluka zato što mislim da je vrijeme za mlađe igrače, da reprezentacija ima neki kontinuitet. Mislim da ostanem još, da bi bilo previše, ne bi želio da ostavim reprezentaciju u lošem sjećanju, da me neko pamti po lošem. Nije bila laka odluka, dosta sam razmišljao, pričao sam s porodicom.

Nisam ja ta osoba koja je prestala igrati za reprezentaciju da počne da vadit neke loše stvari što se tiče reprezentacije! Bio sam dio reprezentacije! Naša država je takva kakva jeste! Volio sam je, volim je i sigurno da neke stvari nisu bile dobre! Bilo je stvari koje su mogle bolje!" - rekao je Pjanić.

Pjanić neće sarađivati sa Sergejem Barbarezom, novim selektorom Zmajeva...

"On je bio moj idol kada sam bio dječak. Volim ga i drago mi je, presretan sam što je preuzeo reprezentaciju. Imat će dugoročni ugovor i vremena da to postavi kako on vidi. Donijet će novu energiju, pozitivnu priču i navijači će biti uz njega. U zadnje vrijeme to nije bilo baš kako treba. Pričao sam sa Sergejem i saopštio moju odluku. Žao mu je što ranije nije imao mogućnost raditi sa mnom", kaže Pjanić.

Rekao je da sa navijačima nikad nije imao problem.

"Sa navijačima nikad nisam imao problem, nego sam bio ponosan što imamo takve navijače. Uvijek su bili uz nas. Atmosfera je bila malo teška u zadnjih par godina, nije bilo lahko, niti je lakho igrati za igrače, pogotovo za ove mlađe, ali idemo dalje", rekao je popularni Mire.

Pjanić je dodao da reprezentacija ima svoju budućnost i treba da se gradi sa mladim igračima.

Pjanić je trenutno član ekipe Sharjaha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, s kojom mu ugovor ističe na kraju sezone.

"Ističe mi ugovor, to je istina. Odlučit ću sa porodicom na kraju sezone šta dalje", poručio je Pjanić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo