21°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

04.05.2024 / 20:51 Fudbal - Premiership

City na korak od Arsenala, Haaland s četiri gola potopio Vukove

City na korak od Arsenala, Haaland s četiri gola potopio Vukove
Foto: X
Manchester City je s uvjerljivih 5:1 slavio na domaćem terenu protiv Wolverhamptona u dvoboju 36. kola engleske Premier lige.

Apsolutni junak utakmice bio je norveški napadač Erling Haaland koji je zabio četiri gola.

City je na drugom mjestu tabele te zaostaje jedan bod iza vodećeg Arsenala, ali Građani imaju utakmicu manje. Do kraja sezone Arsenal će odigrati dvije utakmice, a City tri.

Haaland je domaćine doveo u vodstvo iz penala u 12. minuti utakmice, a izborio ga je Joško Gvardiol. Gvardiol je odlično pratio akciju Bernarda Silve, koji ga je pronašao tačnom loptom. Krenuo je na udarac, a istovremeno je na njega krenuo igrač Wolvesa Rayan Ait-Nouri. Gvardiol je zapucao preko gola, ali je u istom trenutku Alžirac naletio na njega i sudac je procijenio da je to dovoljno za penal.

Do kraja poluvremena Haaland je već kompletirao hat-trick zabivši za povećanje vodstva u 35. minuti na asistenciju Rodrija, a u sudijskoj nadoknadi je Norvežanin realizovao još jedan penal.

Minimlanu nadu gostima je golom u 53. minuti vratio Hwang Hee-Chan, ali minutu kasnije Haaland zabija i četvrti gol te otklanja sve dileme.

Konačni rezultat postavio je Julian Alvarez u 85. minuti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo