21°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

04.05.2024 / 14:32 Fudbal - Donio odluku

Jakirović: Vodit ću derbi sa klupe jer je tako htjela moja mama

Jakirović: Vodit ću derbi sa klupe jer je tako htjela moja mama
Foto: GNK Dinamo Zagreb

Bh. trener na klupi zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović jučer je doživio veliku porodičnu tragediju, jer mu je u 68. godini života preminula majka Jelena, koja se neko vrijeme borila sa teškom bolešću.

Sahrana će biti u utorak u Metkoviću, a porodica se odlučila za taj dan kako bi Jakirović mogao odraditi derbi s Rijekom, u kojem može napraviti ključan korak prema naslovu prvaka.

Jakirović je o tragediji i tome kako se nosi s njom u ovako teškom trenutku govorio na konferenciji za medije pred derbi prvenstva.

"Hvala svima koji su izrazili saučešće i iskazali podršku. Hvala i bolnici Merkur i svom osoblju, koji su napravi sve, ali je bolest bila preteška. Odluka porodice bila je da nastavim raditi, da vodim utakmicu i to je bila i želja moje mame. Nema što drugo nego nastaviti dalje, a mi ćemo svi čuvati uspomenu na nju", rekao je Jakirović.

Sergej Jakirović sa svojim Dinamom vodi na tabeli HNL-a sa jednim bodom prednosti u odnosu na Rijeku, pa će predstojeći derbi na Rujevici koji se igra sutra biti najvažnija utakmica sezone.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo