03.05.2024 / 11:18 BiH - Potvrđeno za Vijesti.ba

Tjelohranitelj Edina Gačanina Tita, Dženis Kadrić, pušten iz pritvora u Vojkovićima

Tjelohranitelj Edina Gačanina Tita, Dženis Kadrić, pušten iz pritvora u Vojkovićima
Dženis Kadrić (Foto: Vijesti.ba / Ilustracija)
Tjelohranitelj šefa narkokartela Edina Gačanina Tita, Dženis Kadrić, pušten je iz pritvora u Vojkovićima, potvrđeno je za Vijesti.ba.

Bivši pripadnik Specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP), a koji je uhapšen prije tri mjeseca zajedno sa Alemom Hodovićem u akciji kodnog naziva "Consigliere", pušten je iz pritvora u Vojkovićima uz određene mjere zabrane.

"Predložene su dosta stroge mjere zabrane poput napuštanja boravišta (kućni pritvor), kontaktiranja sa svjedocima i osumnjičenima itd", rečeno nam je iz Tužilaštva BiH.

Prema navodima Tužilaštva Bosne i Hercegovine narko kartel "Tito i Dino", kojim je na međunarodnom nivou upravljao Edin Gačanin, a na nivou BiH Adnan Smajlović, imao je za cilj da nelegalno stečen novac, a koji potiče iz preprodaje opojnih droga, staviti u zakonite novčane tokove u Bosni i Hercegovini.

Tužilaštvo sumnjiči da su grupi pristupili Dženis Kadrić, Almir Serdarević, Boško Jerković, Sančez Jukić, Ibro Miladin, Dražen Čobović, Aida Halać, Tarik Zulović, Haris Behram, Mirsad Skopak, Davor Curl, Adna Helić, Nedžad Suljević, Mak Šemšić, Elmir Sarić, Smail Šikalo, Husmir Gabeljić, Fatih Kol i druge njima poznate osobe.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo