9°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

27.04.2024 / 15:25 BiH - Foto&Video

Skup Rame Isaka na Smetovima 'Domovina te zove'

Skup “Domovina te zove”, na Smetovima kod Zenice koji je organizovao Ramo Isak, lider Snage naroda, održan je danas.

Prema riječima organizatora, slika svijetu koju šalju iz Zenice sa Smetova najbolji je pokazatelj šta je to ustvari snaga naroda vođena iskrenim patriotama!

Posebno su istakli kako su na Smetovima građani BiH iz Tuzle, Zavidovića, Visokog, Sarajeva, Tešnja, Zenice.

Skup su podržali su i generali Armije RBiH, međutim, zbog opravdanih razloga danas nisu mogli biti u Zenici, ali su zamolili da organizatori prenesu njihove pozdrave.

Ipak, skup je dolaskom uveličao general Sefer Halilović, poručivši da se sa Smetova šalju poruke mira.

- Rata neće i ne smije biti, ali neka znaju oni koji o tome otvoreno govore da smo mi pripravni - kazao je general Halilović.

Prisutnima se obratio i Ramo Isak.

- Sa Smetova šaljemo poruke mira! Proteklih dana sam u Banja Luci, Stocu, Srebrenici, na gotovo na svakom pedlju naše jedine domovine. Ljudima uporno poručujem da mirno spavaju, da rata neće biti. Međutim, ako se neko odvaži ići u takvo nešto, kao dijete sam uzeo pušku, tako da mi ni sada neće biti problem braniti granice koje nećemo dozvoliti da bilo ko briše.

Jedino zajednički možemo, prvo putem institucija države BiH, a onda i mi dobrovoljci da odbranimo ovu državu jer je nećemo dati i niko je ne može ugrožavati. Mi se predati ne znamo - kazao je Isak.

Sa Smetova šaljemo poruke mira! Pitaju me, oni koji provociraju, hoće li mi sinovi biti u trezorima?! NEĆE, bit će sa mnom na prvim linijama!

Posted by Ramo Isak on Saturday, April 27, 2024

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo