9°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

27.04.2024 / 15:02 BiH - Brojni predstavnici

Sarajevo Destination Festival: Nova stranica u turističkoj knjizi Sarajeva i BiH

Uspješnim održavanjem prvog Sarajevo Destination Festivala, Sarajevo nastavlja jačati svoj status na turističkoj mapi svijeta. Ovaj festival, koji je privukao predstavnike iz 15 država regije, Evrope i svijeta u periodu 25-27. aprila premašio je očekivanja kako organizatora, tako i učesnika.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, nije krio svoje zadovoljstvo.



"Izuzetno je teško nešto uraditi prvi put. No, uspjeli smo kreirati događaj koji je privukao pažnju značajnog broja različitih turističkih agencija, kompanija i platformi za povezivanje turista i novu stranicu u turističkoj knjizi Grada Sarajeva kao i Bosne i Hercegovine”, ističe Fazlagić.

Sarajevo Destination Festival dokaz je da je Sarajevo spremno da preuzme vodeću ulogu na turističkoj sceni, predstavljajući svoju jedinstvenu ponudu svijetu, dok istovremeno prihvaća i promoviše globalne trendove i inovacije u turizmu. Međunarodni gosti ističu kako je Sarajevo pokazalo da je odličan domaćin, te da Festival ima veliki potencijal.

Predstavnik Ministarstva turizma Kipra Ivan Gorobets ističe da je ovo dobar početak i da se organizacija ove manifestije treba nastaviti i u budućnost.

“Organizacija i format Festivala su odlični i htio bih se zahvaliti kolegama iz Sarajeva na prilici da promovišemo turističke destinacije Kipra na ovom tržištu,” dodao je Gorobets.

Direktor Turističke zajednice Tunisa Nabil Bziouech potvrdio je važnost ovakvih događaja, naglasivši da su se rado odazvali pozivu da predstave svoju bogatu kulturu, gastronomiju i predivne plaže.

Ljiljana Čukić, menadžerica u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, istaknula je kako Festival nije bio samo prilika za predstavljanje turističkih destinacija, već i platforma za unapređenje saradnje među zemljama.

"Vrlo smo zadovoljni kako je Festival organizovan. Sadržaj je bio raznovrstan, od kulturnih do poslovnih sadržaja, što ga čini izuzetno važnim za turistički sektor," izjavila je Čukić.

Planovi za buduća izdanja Festivala uključuju proširenje programa, veći broj učesnika i širi spektar kulturnih, zabavnih, edukativnih i poslovnih aktivnosti.

“Naša ambicija je da Sarajevo Destination Festival postane nezaobilazna stanica za sve ljubitelje putovanja i profesionalce u turizmu i vjerujem da smo postavili čvrste temelje za sva buduća izdanja ove manifestacije,” zaključio je Fazlagić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo