12°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

27.04.2024 / 10:20 Svijet - Kvar na opremi

Boeingov avion se vratio na aerodrom u New Yorku zbog potencijalne opasnosti

Boeingov avion se vratio na aerodrom u New Yorku zbog potencijalne opasnosti
Foto: Arhiva
Avion kompanije Delta Airlines koji je jutros poletio sa aerodroma John F. Kennedy (JFK) u New Yorku morao se okrenuti i vratiti na aerodrom zbog kvara na opremi za slučaj opasnosti.

Let 520 Delta Airlinesa sigurno se vratio na aerodrom oko 8:35 ujutro nakon što je posada prijavila vibracije, saopćila je Savezna uprava za civilnu avijaciju (FAA). Piloti su kontroli zračnog saobraćaja odmah nakon polijetanja prijavili da osjećaju čudne vibracije i čuju zvuk lupanja. Avion je letio 33 minute prije nego što se vratio na JFK, piše ABC7 New York.

"Nakon što je avion sigurno sletio, primijećeno je da je u nekom trenutku otpao tobogan za slučaj opasnosti", rekao je glasnogovornik Delte. U Boeingu 767 je tokom incidenta bilo 176 putnika, dva pilota i pet stjuardesa. Nema izvještaja o povrijeđenima.
 
Putnici su premješteni u drugi avion te je njihov let poletio u 10:59 ujutro, oko tri sata kasnije. Avion kojem je otpao tobogan za slučaj opasnosti je star 33 godine te neće biti u upotrebi sve dok Delta ne procijeni njegovu ispravnost. FAA navodi da će istražiti cijeli događaj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo