6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

25.04.2024 / 14:46 Obrazovanje - "Daj(t)e se na znanje"

Foto: Završen 1. Sajam nauke u organizaciji Gimnazije Mostar

Protekla dva dana Gimnazija Mostar je organizovala Sajam nauke "Daj(t)e se na znanje", s ciljem popularizacije naučne kulture među mladima, druženja, povezivanja mladih istih ili sličnih afiniteta i inspirisanja mladih da se bave naukom i umjetnošću.

 

"Željeli smo pokazati djeci svih uzrasta uzbudljivu i ljepšu stranu nauke, da nauka može biti dostupna svima, da uz 13 demonstracija, 14 eksperimenata, sa različitim instalacijama, proizvodima napravljenim uz pomoć 3D printera, sa raznim zanimljivim matematičkim problemima, uz zabavno ponavljanje glagolskih vremena engleskog i njemačkog jezika i učenje novih jezika - francuskog i latinskog, uz likovne radionice i odličnu muzičku pratnju, uz puno dobre atmosfere i pozitivnih iskustava pokažemo da je najbolji recept za život - obrazovanje!

Učenje! Istraživanje! Čitanje! Kontinuirano!", istakla je Lejla Juklo iz mostarske Gimnazije.

"Preko 430 posjetilaca! Zahvaljujemo se upravama, nastavnicima i učenicima osnovnih škola, brojnim sugrađanima koji su posjetili Sajam, kao i predstavnicima lokalne samouprave i ministru obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, prof.dr. Adnanu Velagiću koji je podržao ovu aktivnost, a posebno našim učenicima i profesorima koji su vrijedno radili i kreativno pripremili naučne štandove. Spajali smo znanja da bismo stvarali iskustva. Učili smo. Pjevali i plesali. Družili se i zabavljali. I opet ćemo sljedeće godine."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo