6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

25.04.2024 / 14:57 Zanimljivosti - Narcisoidni i manipulativni

Advokatica za razvode: Izbjegavajte muškarce koji rade u ovih pet profesija

Advokatica za razvode: Izbjegavajte muškarce koji rade u ovih pet profesija
Foto: vijesti.ba / TikTok / attykkl
Advokatica za razvode koja ima TikTok profil pod imenom attykkl nabrojala je pet profesija koje bi žene trebale izbjegavati pri odabiru supruga.

Iako je jasno dala do znanja da ovo nije pravni savjet, napominje kako je prije nekoliko godina vidjela statističke podatke o zanimanjima i razvodima te je kroz vlastita iskustva u karijeri primijetila da postoje neke povezanosti.

 
@attykkl local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage  original sound - KK

"Ono što sam primijetila među ovih pet profesija je da su više narcisoidni, imaju tendenciju više kontrolisati. Obično se mnogo teže nose s razvodom", rekla je.

Smatra da bi žene trebale izbjegavati muškarce koji su zaposleni u ovim zanimanjima: vatrogasac, policajac, vojnik, hirurg i pilot.

Iako ovi poslovi nisu povezani na vrlo očite načine, advokatica napominje da svaki od njih je u nekoj vrsti položaja moći nad drugima.

"Svima im je zajedničko da su ljudi u ovim profesijama bogovi u svojoj profesiji, zar ne? Ti si policajac, hodaš uokolo s oružjem, hodaš uokolo s autoritetom. Ako si hirurg, hodaš po bolnici... ti si glavni", govori ona.

"Svi vas tretiraju s poštovanjem. Onda dođeš kući i odjednom te neko traži da izneseš smeće. Mislim da je to težak prijelaz", dodaje. No, ponovo je napomenula kako ovi podaci ne moraju nužno biti tačni.

"Ako ste u braku s nekim u bilo kojoj od ovih profesija, to ne znači da ste osuđeni na neuspjeh. Sigurna sam da postoje odstupanja u statistici", podsjetila je.

Nedavno je advokatica za razvode Kate Simonds navela zanimanja u kojima su najčešće varalice, a njihova mišljenja dosta se podudaraju. Kate je navela da su varalice: piloti i stjuardese, vojnici i konobari, policajci i vatrogasci.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo