14°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

25.04.2024 / 12:08 Regija - Hrvatska

Priveden 22-godišnjak osumnjičen za ubistvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu

Priveden 22-godišnjak osumnjičen za ubistvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic / PIXSELL
Završeno je kriminalističko istraživanje zbog ubistva 47-godišnjeg državljanina Ukrajine u Slavonskom Brodu. Nakon što je 23. aprila u kući u Brodu pronađeno tijelo 47-godišnjaka, privedeno je više ukrajinskih državljanina, a policija je nakon istrage za ubistvo osumnjičila 22-godišnjeg ukrajinskog državljanina.

Policijski službenici su 22-godišnjaka sinoć u 21 sat uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubistva predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Danas je priveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, a potom će biti izveden pred suca istrage u brodskom Županijskom sudu.
 
Preostale tri osobe koje su bile privedene, također strani državljani, ne dovode se u vezu s počinjenjem kaznenog djela te su puštene na slobodu, saopćila je policija.

RTL je ranije javio da su svi privedeni ukrajinski državljani. Riječ je o građevinskim radnicima koji su nedavno stigli u Hrvatsku. Došli su početkom godine, a nakon početka rata bili su i u Poljskoj. Ubijeni i privedeni poznavali su se od prije.

"Malo je šokantno, radnici, oni su malo popili, navodno se slavio rođendan od tog pokojnika, tako da šta se dalje događalo ne znam", rekao je Nikola Zastrižni, predstavnik ukrajinske nacionalne manjine u Brodsko-posavskoj županiji.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo