7°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

23.04.2024 / 13:08 Fudbal - Neizvjesna licenca

Iz FS Srbije stigle vrlo loše vijesti za Feđu Dudića i Radnički

Iz FS Srbije stigle vrlo loše vijesti za Feđu Dudića i Radnički
Foto: FK Radnički Kragujevac

Radnički iz Kragujevca, kojeg sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić, na putu je da poslije mnogo vremena obezbijedi plasman u evropska takmičenja.

Međutim, danas je za ovaj klub došla loša vijest iz Fudbalskog saveza Srbije, koji Radničkom još uvijek nije dodijelio licencu za takmičenja pod okriljem UEFA-e.

Komisija za licenciranje FSS zasijedala je 19. aprila, a razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske.

Komisija je konstatovala da je pristiglo trinaest prijava, kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i četiri prijave kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi i osamnaest prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK TSC, FK Čukarički, FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Mladost i FK Napredak, koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju.

Ova licenca znači da navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju u takmičenjima u organizaciji UEFA (Liga prvaka, Evropska liga, Konferencijska liga).

Ostali klubovi koji nisu uspjeli da dokažu da su ispunili kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za takmičarsku sezonu 2024/2025.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo