8°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 7°C

19.04.2024 / 20:43 Obrazovanje - Sjajan rezultat

Hota-Muminović čestitala učenicama na osvojenim medaljama na takmičenju EGMO 2024

Hota-Muminović čestitala učenicama na osvojenim medaljama na takmičenju EGMO 2024
Foto: FENA
Na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke - EGMO 2024, koja je ove godine održana u Gruziji, predstavnice Bosne i Hercegovine, matematičarke iz Sarajeva, osvojile su srebro i bronzu, a dobile su i priznanja.

Učenica Asja Ćatić iz Druge gimnazije Sarajevo osvojila je srebrnu, Emina Hasanbegović iz Richmond Park College-a osvojila je bronzanu medalju, a Sara Smajić iz Richmond Park College-a Sarajevo i Ilma Čeljo iz Druge gimnazije Sarajevo osvojile su počasne pohvale.

Tim povodom, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović uputila je čestitku učenicama, cijelom timu i roditeljima na izvrsnim rezultatima.

- U kontinuitetu djelima pokazujemo odlučnost u podržavanju naše djece i mladih ljudi na putu ka izvrsnosti. Ulaganje u njihovo obrazovanje je sigurna putanja ka napretku cjelokupne društvene zajednice i njegovanju univerzalnih vrijednosti. Rezultate već vidimo – poručila je Hota-Muminović.

Iskrene čestitke uputila je i lideru i zamjeniku lidera Amaru Kuriću i Zenanu Šabancu koji su bh. takmičarke pratili na EGMO 2024, kao i Udruženju matematičara KS, nastavnicima koji su prepoznali talent i radili s učenicima i naravno roditeljima učenica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo