13.04.2024 / 18:22 Svijet - Sukobi u mnogim dijelovima

Izraelski doseljenici pucaju na Palestince širom Zapadne obale

Izraelski doseljenici pucaju na Palestince širom Zapadne obale
Foto: X
Najmanje šest Palestinaca je povrijeđeno, od kojih je jedan u kritičnom stanju, nakon što je upucan u glavu, usljed sukoba s izraelskim doseljenicima u selu al-Mughayyir na Zapadnoj obali, prenosi Reuters.

Do pojačanog sukoba je došlo nakon što je danas pronađeno tijelo izraelskog tinejdžera, koji je ranije nestao dok je čuvao ovce. IDF tvrdi da je 14-godišnji Benjamin Achimeir ubijen u terorističkom napadu, a policijski pretresi su izazvali buru i nerede.

Snimak koji se širi društvenim mrežama prikazuje da su doseljenici otvorili vatru u pravcu Palestinaca uz gađanje kamenjem, no scene su eksplicitne i osjetljive.

Palestinska novinska agencija Wafa izvještava da je pet Palestinaca pogođeno vatrenim oružjem u donje ektremitete, dok je jedan teško ranjen u glavu.

Doseljenici su, također, zapalili jednu kuću, kao i vatrogasno vozilo koje je došlo zajedno sa vatrogascima da pokušaju ugasiti požar.

Sukobi se intenziviraju širom Zapadne obale, a svemu je prethodilo i jučerašnje ubijanje jednog Palestinca i ranjavanje na desetine drugih.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo