7°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

11.04.2024 / 17:12 Svijet - Tel Aviv

Netanyahu zaprijetio Iranu: 'Ko god nas napadne, platit će'

Netanyahu zaprijetio Iranu: 'Ko god nas napadne, platit će'
Foto: Screenshot
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu posjetio je bazu izraelskih zračnih snaga gdje je pred vojnicima govorio o prijetnjama koje dolaze od Irana.

Tokom razgovora s pilotima vojske IDF-a, Netanyahu je ponovio upozorenje da će Izrael uzvratiti na svaki napad iz Irana.

"Nalazimo se u izazovnim vremenima. Nalazimo se usred rata u Gazi koji se nastavlja punom snagom. Osim toga, nastavljamo s neprekidnim naporima da vratimo naše taoce, ali se također pripremamo za izazove s drugih frontova. Postavili smo jednostavan princip. Ko god nas udari, mi ćemo mu vratiti. Spremni smo ispuniti našu odgovornost za sigurnost Izraela kako u odbrani tako i u napadu. Ja i cijeli Izrael vam vjerujemo. Želim vam puno uspjeha", poručio je pilotima premijer Izraela.

Izraelski mediji su izvijestili i kako je izraelsko ratno zrakoplovstvo nedavno vježbalo izvođenje dalekometnih udara tokom vježbi u zračnom prostoru Kipra.

"Vježba je bila namijenjena za gađane ciljeva u Iranu. Vojska zna kako se boriti i spremna je da djeluje. Ne oslanjamo se ni na koga", dodao je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo