8°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C

05.04.2024 / 20:52 Svijet - Istanbul

Pobuna u Fenerbahçeu: Klub želi izvesti juniore protiv Galatasaraya

Pobuna u Fenerbahçeu: Klub želi izvesti juniore protiv Galatasaraya
Foto: Facebook

U turskom fudbalskom svijetu vlada tenzija dok se Fenerbahçe priprema za finale Superkupa Turske protiv Galatasaraya.

Istanbulski div najavio je nekonvencionalni korak - izvođenje devet juniorskih igrača na teren, što je izazvalo oštru reakciju među seniorima tima, predvođenima kapitenom Edinom Džekom.

Utakmica, koja je prvobitno trebala biti odigrana u Saudijskoj Arabiji, odgođena je, ali rivalitet između Fenerbahçea i Galatasaraya nije izgubio na intenzitetu.

Odluka Fenera da se suprotstavi Nogometnom savezu Turske i izvede juniore na teren samo je dodatno zapalila već uzavrelu situaciju.

Turski mediji prenose da je kapiten Džeko, zajedno sa saigračima, jasno stavio do znanja da se protivi ovakvom potezu klupske uprave. Njihova želja je da se suoče sa svojim rivalom na terenu.

Yagiz Sabuncuoglu, novinar blizak Fenerbahçeu, prenio je nezadovoljstvo prvog tima putem društvene mreže X. "Kapiten i cijeli prvi tim žele igrati utakmicu finala Superkupa, ali stav uprave o ovom problemu ostaje isti", istakao je Sabuncuoglu.

Fenerbahçe takım kaptanları ve oyuncuların tamamı Süper Kupa Finali'ne çıkmak istiyor ancak yönetimin bu konuda kararı net ve oyunculara da iletildi. Bu yüzden Süper Kupa'nın oynanacağı gün olan Pazar gününe antrenman konuldu.

— Yağız Sabuncuoğlu (@yagosabuncuoglu) April 5, 2024

(Vijesti.ba)

Izdvajamo