9°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

05.04.2024 / 17:00 BiH - Oglas

Agencija 'VM' organizuje pripremnu nastavu za polaganje pravosudnog ispita

Agencija 'VM' organizuje pripremnu nastavu za polaganje pravosudnog ispita
Foto: Ilustracija

Agencija za posredničke usluge i konsalting „VM" organizuje pripremnu nastavu kao pomoć pri polaganju pravosudnoga ispita na nivou Bosne i Hercegovine. 

Pripreme se održavaju prema Programu pravosudnog ispita na nivou Bosne i Hercegovine koji je donesen i objavljen u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine, broj 11/19. Predavači na pripremnoj nastavu su eminentni stručnjaci i dugogodišnji ispitivači iz Komisije za polaganje pravosudnog ispita na razini Bosne i Hercegovine.

Nastava se odvija u okviru sljedećih predmeta:

1. Građansko sa porodičnim pravom;

2. Ustavno pravo i organizacija pravosuđa;

3. Privredno pravo;

4. Upravno i radno pravo;

5. Krivično pravo.

U okviru pripremne nastave planirano je da se realiziraju i praktične vježbe za polaganje pismenog dijela ispita iz Krivičnoga i Građanskoga prava.

Održavanje pripremne nastave i prijava za učestvovanje Priprema nastava održava se u Istočnom Sarajevu, a o lokaciji nastave kandidati/kinje će biti pravovremeno obaviješteni. Kandidati/kinje zainteresirani za pohadanje pripremne nastave prijavljuju se putem e-mail: [email protected].

Cijena pripremne nastave Cijena pripremne nastave po polazniku iznosi 900,00 KM, a zainteresirani kandidati/kinje će podatke o načinu uplate dobiti nakon potvrđene prijave dovoljnog broja učesnika. Moguće je plaćanje u dvije jednake rate.

Početak nastave Nastava počinje za vikend 13/14. april 2024. godine i održava se tokom 7 vikenda (subota i nedjelja). U slučaju da državni/vjerski praznik pada na nekih od 7 vikenda, nastave se odlaže za naredni vikend. Nakon okončanja seminara kandidati/kinje dobivaju certifikat o pohađanju seminara.

Sve informacije zainteresirani kandidati/kinje mogu dobiti putem e-maila vmagencijaPgmail.com ili putem telefona broj: +387 66 879 182.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo