05.04.2024 / 15:51 BiH - Trg slobode

Panoramski točak ponovo u Tuzli: Lani ga posjetilo 30.000 građana

Na Trgu slobode Tuzli, najvećem trgu u našoj zemlji, ponovo je postavljen 22 metra visok panoramski točak, sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad, a koji privlači posjetioce svih uzrasta i iz svih krajeva naše zemlje i regiona.

Prošle godine točak je bio prava atrakcija za građane Tuzle, koji je posjetilo više od 30.000 posjetilaca.

"Naša građanke i građani su tražili da ponovimo ovu atrakciju od prošle godine kako bi ponovo uživali u ambijentu na našem Trgu slobode uz sve sadržaje koje imamo. Veoma smo zadovoljni uslugom koji oni nude našim građanima, odzivom naših građana, a dobio sam informaciju da su prošle godine dolazili i građani iz Sarajeva, Bihaća, Mostara, Bijeljine, iz svih krajeva BiH kako bi posjetili naš grad. Mi smo bili prvi u BiH koji smo jednu ovakvu atrakciju napravili. Želimo učiniti našim građanima život ljepšim i kvalitenijim. Od danas pa do 20. maja panoramski točak će biti postavljen na Trgu slobode", kazao je Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

U narednih mjesec i po dana u Tuzli će biti organizovano niz događaja, a sve u okviru manifestacije Proljeće u Tuzli koja počinje 10. aprila.

"Manifestaciju će, osim panoramskog točka koji je atrakcija, obilježiti i brojni događaji koje ćemo realizirati svakog vikenda. Imat ćemo sajmove poljoprivrednika i obrtnika. Imat ćemo Tuzlanske dane piva od 10. do 12. maja sa bogatim muzičkim programom u noćnim satima sa koncetima", izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac.

Rukovoditeljica službe Trade marketinga Bingo d.o.o. Tuzla, Tatjana Paunoski, izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa Turističkom zajednicom grada Tuzle.

"Bingo će i ove godine osigurati popuste za ulaznice za svoje kupce. Uz prikaz računa iz trgovina Bingo ostvarit ćete popust za vožnju na panoramskom točku u iznosu od 50 posto. Sve te informacije kupci će moći pratiti na našim društvenim mrežama", kazala je Paunoski.

Radno vrijeme panoramskog točka:

Ponedjeljak – Četvrtak: 14:00-21:00

Petak: 14:00-22:00

Subota: 11:00-22:00

Nedjelja i praznici: 11:00-21:00

Cijene ulaznica:

Djeca do 3 godine: besplatno

Djeca sa poteškoćama u razvoju: besplatno

Djeca od 3 do 10 godina: 6 KM

Odrasle osobe od 10 godina pa nadalje: 8 KM

Porodični paket (2 odraslih + 2 djece uzrasta od 3 do 10 godina): 25 KM

(Vijesti.ba)

Izdvajamo