31.03.2024 / 15:45 Svijet - London

Kralj Charles pozdravio uskršnje mnoštvo na prvom javnom događaju od postavljanja dijagnoze

Kralj Charles pozdravio uskršnje mnoštvo na prvom javnom događaju od postavljanja dijagnoze
Foto: The Royal Family

Britanski kralj i kraljica oduševili su publiku dok su se neočekivano rukovali i razgovarali sa čestitarima ispred zamka Windsor nakon uskršnje nedjeljne službe.

Služba je bila kraljevo najzapaženije javno pojavljivanje otkako mu je u februaru dijagnosticiran rak.

Nakon što se služba završila, Charles i Camilla, koji su mahali i nasmiješili se publici po dolasku, ponovo su izašli iz kapele uz povike za Sretan Uskrs. jedan mladić je Camilli poklonio buket bijelog i žutog cvijeća.

Noseći tamni kaput i plavu kravatu, kralj je razgovarao s kraljevskim obožavateljima dok je stajao pored Camille ispred kapele Svetog Georgea.

Njegovo pojavljivanje na godišnjem događaju se smatra pokušajem da se umiri javnost nakon dvostrukog straha kraljevske porodice od raka, a današnja služba dolazi nešto više od sedmicu dana otkako je Kate otkrila svoju dijagnozu.

Princ i princeza od Velsa nisu prisustvovali službi, ali Charlesu su se pridružili kraljevska princeza i njen suprug viceadmiral Sir Timothy Laurence, vojvoda i vojvotkinja od Edinburga, vojvoda od Yorka i Sarah, vojvotkinja od Yorka, prenosi The Indenpendent.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo