31.03.2024 / 08:19 Svijet - Video

Biden zavezan u stražnjem dijelu kamiona: Šta je Trump htio poručiti snimkom?

Biden zavezan u stražnjem dijelu kamiona: Šta je Trump htio poručiti snimkom?
Foto: Vijesti.ba
Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a objavio je videosnimak sa fotografijom aktuelnog predsjednika Bidena koji se nalazi vezan u stražnjem dijelu automobila.

Na videosnimku su prikazana dva kamiona sa zastavama i naljepnicama podrške Trumpu, ali je slika Bidena bila na zadnjem dijelu jednog od kamiona.


Prema navodima Trumpa, objava je snimljena u četvratk na Long Islandu, tokom njegovog prisustva bdenju policajca NXPD-a Jonathana Dillera, a koji je ubijen ove sedmice tokom zaustavljanja saobraćaja.

Glasnogovornik Trumpove kampanje Steven Cheung o snimku je kazao:

"Ta slika je bila na poleđini kamioneta koji je išao niz autoput. Demokrate i ludi ludaci ne samo da pozivaju na odvratno nasilje protiv predsjednika Trumpa i njegove porodice, oni zapravo naoružavaju pravosudni sistem protiv njega", dok je Bidenov glasnogovornik Michael Tyler za CNN sliku okarakterisao kao vrstu s*anja koje se objavljuje kada se poziva na 'krvavo kupanje' ili kaže ponosnim momcima da se 'okrenu i čekaju'.

"Trump redovno podstiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi shvate ozbiljno – samo pitajte policajce Capitola koji su napadnuti štiteći našu demokratiju 6. januara."

(Vijesti.ba)

Izdvajamo